01:03 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  116 0 0

  Un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications a câștigat licitația de 165 de milioane de lei pentru wireless în unitățile de învățământ.

  BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Compania subcontractează către Nova Tech Integrated Solutions – 38%, Intech Solutions – 7,5% și Croatian Telekom, potrivit datelor publicate de Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SICAP.

  Acționarul majoritar al Nova Tech a fost manager la compania fondată de Sebastian Ghiță Asesoft International.

  Nu mai puțin de 4500 de școli gimnaziale vor trebui dotate de către consorțiul câștigător cu echipamente wireless. De asemenea, consorțiul câștigător va trebui să creeze infrastructura necesară folosirii resurselor și serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educație la minim 2000 de școli și să crească ponderea profesorilor care utilizează internetul prin wireless-campus la 15%, informează edupedu.ro

  În documentația de licitație se precizează că, doi ani, firmele câștigătoare vor face ca platform națională integrate de tip campus va asigura, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețelele de date deschise intercontectate, inclusiv la internet, notează hotnews.ro

  Agenția ARNIEC precizează, în caietul de sarcini, faptul că nu dispune de tot personalul necesar implementării proiectului.

  Hotnews.ro precizează că, în acest sens, se vor face angajări din cadrul Inspectoratelor Județene și din Cadrul Ministerului Educației Naționale pentru a suplimenta personalul.

  Tematic

  Moraru: ”Vom deveni din ce în ce mai agresivi și reactivi în școli”
  Câte școli românești există în Ucraina: Ultimele date
  Noua propunere a ministrului Educației pentru școli, imposibilă
  Tagurile:
  inspectoratul școlar, România, Telecom


  Știrile Zilei