17:07 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Admitere

  Admitere liceu 2019, etapa a doua – unde se depun cererile

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  460 0 0

  Potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat 2019, săptămâna viitoare este programată cea de-a doua etapă de înscriere la liceu.

  BUCUREȘTI, 18 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. În intervalul 23 iulie -1 august 2019 se va desfășura cea de-a doua etapă a admiterii în licee. Ea se adresează absolvenților clasei a opta care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

  Potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat 2019, în data de 23 iulie se afișează situația locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

  În perioada 24-25 iulie 2019 se face înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

  În intervalul 26-29 iulie 2019 se desfășoară probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

  În perioada 24-30 iulie 2019 se primesc cererile de înscriere ale absolvenților clasei a opta care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au prezentat sau care nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

  Repartizarea absolvenților clasei a opta care nu au participat sau care nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicația informatică centralizată se face în perioada 31 iulie-1 august 2019.

  În prima zi a lunii august se transmite către Centrul Național de Admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

  Admitere liceu etapa a doua București

  În București, pentru cea de-a doua etapă de înscrieri, depunerea cererilor se va face la Liceul Teoretic Bilingv ”Miguel de Cervantes” din Calea Plevnei nr. 38-40, sector 1, București în zilele de 24, 25, 26, 29 și 30 iulie, în intervalul 9.00-16.00, informează Inspectoratul Școlar al Municipiului București

  Absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară vor avea următoarele documente necesare pentru înscriere: copie certificat de naștere/copie carte de identitate, copie adeverință cu media de admitere, copia după anexa la fișa de înscriere – pentru cei care au susținut probe de aptitudini de limba maternă/ modernă.

  Absolvenții clasei a VIII-a care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie trebuie să aibă următoarele documente necesare pentru înscriere: copie certificat de naștere/copie carte de identitate, copie adeverință cu media de admitere, copia după anexa la fișa de înscriere – pentru cei care au susținut probe de aptitudini de limba maternă/ modernă.

  Absolvenții clasei a VIII-a care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare vor avea nevoie de următoarele documente pentru înscriere: copie certificat de naștere/copie carte de identitate, copie foaie matricolă cu media claselor V-VIII calculată, copia după anexa la fișa de înscriere – pentru cei care au susținut probe de aptitudini sau probe de limba maternă/modernă.

  Lista cu repartizarea candidaților va fi afișată pe site-ul și la avizierul Inspectoratului Școlar al Municipiului București în data de 1 august 2019, după ora 17.00.

  Tagurile:
  cereri, licee, admitere


  Știrile Zilei