17:07 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Ecaterina Andronescu

  Andronescu aruncă ”nucleara” - schimbă din temelii Legea Educației

  © Photo: Facebook / Ministerul Educației Naționale-România
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  6001 0 0

  Ministrul Educației Naționale a declarat că, în cel mult două săptămâni va fi gata noua Lege a Educației – ce aduce nou.

  BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, vine cu vești noi pentru cadrele didactice.

  Într-o conferință de presă pe care a susținut-o ieri, ministrul Educației Naționale a explicat ce se întâmplă cu Legea Educației.

  Potrivit demnitarului, noua Lege a Educației va fi gata în maxim două săptămâni și a explicat că aceasta cuprinde, de fapt, trei legi. Mai exact, va fi o lege pentru învățământul preuniversitar, una pentru cel universitar și statutul personalului didactic.

  ”Este pregătită noua Lege a Educației. Va avea trei legi, probabil că o vom numi Codul Educației: legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul personalului didactic. Probabil foarte curând, în următoarea perioadă de timp, o să o supunem dezbaterii publice, ca în toamnă să o trimitem la Parlament spre aprobare”, a declarat Andronescu

  Oficialul de la Educație a dat asigurări că draftul noii legi va fi gata ”într-o săptămână, două”.

  Andronescu a mai explicat că Institutul de Științe ale Educației a elaborat un prim draft al curriculumului pentru liceu, ce va fi pus în dezbatere publică tot în perioada următoare.

  Tagurile:
  legea educației, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei