20:46 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  10910

  Ministerul Agriculturii a inițiat un program intitulat ”Mergi la școală” și care se adresează elevilor din învățământul obligatoriu de stat.

  BUCUREȘTI, 31 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Programul prevede acordarea unei facilități pentru elevi. Și anume, vorbim de vouchere cu ajutorul cărora copiii pot achiziționa manuale și materiale didactice.

  Pus recent în dezbatere publică, acest program propune acordarea de finanțări pentru elevi cu sprijinul cărora școlarii să își poată cumpăra cele necesare.

  De acest ajutor de stat vor beneficia toți elevii care urmează cursurile învățământului obligatoriu de stat, primar, gimnazial, liceal sau profesional, notează dcbusiness.ro.

  Voucherele vor fi acordate fiecărui elev. Ele vor avea valoarea de 250 de lei. Din această sumă vor putea fi cumpărate manuale, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în programa școlară, atlase, dicționare sau echipamente sportive.

  La momentul de față, proiectul se află în dezbatere publică și trebuie să treacă de Parlament, apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

  Tematic

  Eugen Teodorovici, momentul adevărului: sunt sau nu bani de pensii?
  Câţi bani oferă statul anual unei grupe de copii la grădiniţă: Ce se face cu ei
  Indemnizații pentru mamele neangajate. Ce condiții trebuie să respecte
  Tagurile:
  bani, Statul Român

  Știrile Zilei