21:50 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Exament

  BAC 2020: Schimbări importante în ce privește corectura

  © Sputnik / Кирилл Каллиников
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  924 0 0

  Ministerul Educației Naționale dorește schimbarea procedurii de la BAC prin care tezele erau trimise spre corectare în alt județ decât cel în care elevii au susținut examenul.

  BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Schimbarea ar urma să fie făcută începând cu anul viitor.

  Proiectul de ordin privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2020, care va intra mâine în dezbaterea partenerilor de dialog social ai Ministerului Educației va elimina un articol prezent în ordinele de până acum.

  ”Profesorii evaluatori dintr-un județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu”, notează edupedu.ro

  Aceasta nu este unica modificare pe care Ministerul Educației Naționale dorește să o introducă la examenul de bacalaureat 2020. Mai exact, este vorba despre introducerea la corectare a profesorilor care nu au urmat anterior un training pentru evaluarea lucrărilor de examen.

  © Sputnik / Евгений Епанчинцев

  Adică, profesorii care ar urma să corecteze lucrările de la bac nu mai trebuie, în mod obligatoriu, să fi fost formați anterior în domeniul evaluării, potrivit proiectului de ordin. Documentul introduce excepția prin cuvântul ”de regulă”.

  În ceea ce privește afișarea rezultatelor, informațiile ce conțin datele de identificare a candidaților și rezultatele obținute de ei în cadrul examenului de bac, care se afișează atât la avizierul unităților de învățământ, cât și pe pagina de internet a MEN și a inspectoratelor școlare sunt: inițiala tatălui și prenumele candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, rezultatul/notele obținute la fiecare probă de examen.

  De asemenea, ștergerea de pe pagina de internet a MEN și a inspectoratelor școlare a informațiilor menționate anterior se va face după împlinirea termenului de 2 ani de la data afișării.

  În schimb, afișarea de la avizierul școlilor se menține numai o lună.

  Tematic

  Rezultate finale bac 2019 - afișate mai devreme
  BAC 2019: rezultate finale publicate pe edu.ro. Înscrierea candidaților pentru sesiunea II
  Consilierul șefei MEN, surprins de numărul mare de note modificate după contestații la bac
  Bac 2019: azi încep înscrierile la a doua sesiune a examenului
  Tagurile:
  Subiecte, Educație, 2020, Examen


  Știrile Zilei