16:48 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71

  Dăncilă, schimbări în învățământ la presiunea părinților? Ce spune premierul

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  851911

  Șefa Executivului susține că a renunțat la programul ”Merg la școală” în urma discuțiilor avute cu mai mulți părinți care i-au spus că ei au posibilități și că degeaba primesc rechizite.

  BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Viorica Dăncilă a explicat adevăratul motiv pentru care s-a renunțat la programul ”Merg la școală”. Prin acest program, tuturor elevilor le erau oferite vouchere de 250 de lei pentru cumpărarea de cărți, rechizite, manuale dar și echipament sportiv.

  Ministerul Finanțelor, dar și cel al Educației anunțaseră că nu se mai face pentru că nu a fost implementat la timp.

  Viorica Dăncilă a explicat, de fapt, motivul real. Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că, în opinia premierului, ”nu trebuie să le dăm tuturor (rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”, notează edupedu.ro

  Premierul a lăsat să se înțeleagă că decizia de a opri din derulare programul ”Merg la școală” a fost luată după ce ar fi stat de vorbă cu mai mulți părinți care i-ar fi cerut, alături de alte persoane nemenționate de Dăncilă, să nu le dea rechizite pentru că ”noi avem posibilități”.

  Șefa Executivului a punctat că rechizite se dau în continuare, dar că, poate, ar trebui să se dea mai mult celor care au cu adevărat nevoie de ele.

  ”Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizare, iar acest lucru a fost solicitat și de părinți. Am discutat cu mulți părinți, care au spus ”noi avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate”, a declarat Dăncilă.

  Discuția a avut loc în contextul rectificării bugetare de la Educație, de unde Guvernul a tăiat 1,03 miliarde de lei.

  Această declarație a premierului Dăncilă se deosebește de cea făcută în urmă cu câteva zile, în ședința de Guvern, atunci când a precizat că reducerea cu aproximativ un miliard de lei la bugetul Ministerului Educației se referă în principal la programul ”Merg la școală” care nu a fost pregătit pentru a putea fi finanțat și implementat până la sfârșitul acestui an.

  Tematic

  Rectificare bugetară educație: ce se întâmplă mai departe. Avertisment
  Cristache, despre școlile profesionale – ce se întâmplă acum în Educație
  Ministrul Educației a decis, iată când va începe școala și când vor fi vacanțe
  Un proiect de lege ”pune cruce” Educației. Învățătorii, cei mai afectați
  Szekely, fostul consilier al Ecaterinei Andronescu, noul ministru al Educației?
  Tagurile:
  Schimbări, Părinţi, Viorica Dăncilă, învăţământul românesc


  Știrile Zilei