15:41 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Examen

  Bac 2019 toamna: modele de subiecte la Limba și Literatura Română

  © Sputnik / Илья Питалев
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  BAC 2019: calendar, subiecte, bareme (69)
  1053 0 0

  Potrivit calendarului examenului de bacalaureat 2019, miercuri, 21 august, începe sesiunea a doua a acestui concurs.

  BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Peste numai două zile este programată, în conformitate cu calendarul examenului de bacalaureat 2019 elaborat de Ministerul Educației Naționale, proba E a) – proba scrisă de Limba și Literatura Română.

  La această sesiune a examenului de bacalaureat participă absolvenții care nu au participat la sesiunea anterioară sau care nu au reușit să promoveze probele în sesiunea iunie-iulie 2019.

  Subiectele pentru probele scrise de examen sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și se stabilesc ținându-se seama de mai multe criterii. Este vorba, printre altele, de faptul că trebuie să fie în concordanță cu programele școlare și cu programele de bacalaureat, aprobate și publicate de MEN, să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și abstractizare, să permită tratarea lor în timpul acordat candidaților pentru rezolvarea la probele scrise, adică trei ore.

  Modelele de subiecte pentru proba de Limba și Literatura Română pot fi descărcate de aici

  Miercuri, Sputnik va publica subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidații, imediat ce acestea vor fi făcute publice de Ministerul Educației Naționale.

  Тема:
  BAC 2019: calendar, subiecte, bareme (69)
  Tagurile:
  bacalaureat 2019, bacalaureat, BAC


  Știrile Zilei