01:20 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Mihai Fifor

  Școlile la raport: Mihai Fifor cere documente ”la zi”

  © Photo: Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  6399 0 0

  În urmă cu scurt timp, ministrul de Interne a solicitat o situație cu fiecare unitate de învățământ care nu are grup sanitar, dar și cu școlile care nu au autorizație ISU.

  BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Mihai Fifor a declarat că începe verificarea unităților de învățământ astfel încât să se știe exact care sunt condițiile din școli și grădinițe, precum și măsurile care au fost luate pentru ca anul școlar 2019-2020 să înceapă în cele mai bune condiții.

  ”Am cerut inspectorilor șefi din fiecare județ un plan de măsuri pentru a asigura siguranța în jurul unităților școlare. Aș vrea să solicit prefecților ca până diseară împreună cu inspectorul general școlar să prezinte o situație cu toate unitățile de învățământ care nu au grup sanitar”, a declarat Fifor.

  Demnitarul a adăugat că trebuie cunoscută situația cu școlile care nu au autorizație în acest moment și măsurile care pot fi luate.

  Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației, a declarat, potrivit stiri.tvr.ro, că se vor găsi cele mai bune soluții ca școlile să fie pregătite la începutul anului școlar, chiar dacă a rămas o perioadă destul de scurtă de timp.

  ”Este important ca fiecare școală să poată să atingă standardele necesare”, a declarat Breaz.

  Ministrul interimar al Educației demonstrează, prin această afirmație, că nu cunoaște realitățile din sistemul pe care îl conduce, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp. Da, cuvintele sună bine, dar întreaga sa declarație nu are nici o acoperire. Problemele referitoare la absența autorizațiilor ISU pentru unitățile de învățământ sunt vechi de ani de zile și nerezolvate.

  Declarațiile populiste nu ajută în nici un fel sistemul și îl decredibilizează pe Daniel Breaz. Mai bine urma vorba din popor care spune că, dacă tăcea, filosof rămânea…

  Tematic

  Dăncilă, schimbări în învățământ la presiunea părinților? Ce spune premierul
  Tagurile:
  Mihai Fifor, școli


  Știrile Zilei