04:57 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73

  Burse elevi 2019-2020: schimbări. Care va fi valoarea lor

  CC0 / Pixabay / stevepb
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  910 0 0

  Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că valoarea minimă a burselor va fi de 100 de lei – ce spune Ministerul Educației Naționale.

  BUCUREȘTI, 27 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. În data de 9 septembrie 2019 începe noul an școlar. Bursele elevilor nu vor putea avea o valoare mai mică de 100 de lei, iar acești bani vor proveni de la bugetele locale.

  Guvernul informează că, în urma unei analize a datelor prezentate în situația centralizatoare, au fost constatate discrepanțe între sumele alocate burselor/fiecare categorie de bursă/județ/unitate administrativ-teritorială, fiind acordate burse de la 8 până la 1000 de lei.

  În vederea asigurării echității în sistemul de învățământ/egalității de șanse la educație pentru toți copiii, inclusiv pentru cei proveniți din categorii sociale și economice dezavantajate s-a decis să se propună ca, începând cu anul școlar 2019-2020 bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social să fie acordate într-un cuantum de minimum 100 de lei, informează portalinvatamant.ro

  Actele necesare pentru obținerea bursei de studiu sunt cele care dovedesc venitul net pe ultimele 3 luni al tuturor membrilor familiei. Este vorba despre adeverința de salariu net, defalcate pe fiecare lună, plus valoarea tichetelor de masă/cadou, acolo unde este cazul, adeverințe de șomaj pentru ultimele 3 luni, acolo unde este cazul, adeverințe de ajutor social pe ultimele 3 luni, acolo unde este cazul, talon alocație pentru toți copiii aflați în întreținere, în original, cupoane de pensie, în original, orice act care demonstrează un venit net dobândit în ultimele 3 luni sau orice act legal/notarial care dovedește că familia nu dispune de nici un fel de venituri, copii ale certificatelor de naștere ale tuturor copiilor aflați în întreținere, copii ale actelor de identitate ale ambilor părinți, adeverințe de elev pentru frații care studiază în altă unitate școlară, cu suma bursei acordate de școala respectivă, adeverințe de venit de la ANAF în original pe ultimele 3 luni pentru ambii părinți – obligatoriu.

  Facem precizarea că valoarea burselor va fi în continuare diferită, de la oraș la oraș sau chiar dela un sector la altul, atunci când vorbim de municipiul București. Uneori, bursele ajung cu întârziere de câteva luni.

  Tematic

  Oficial SUA: 2 luni până la dezmembrarea Americii. "Furtuna de foc" de pe burse
  Profesor de la București, despre reducerea numărului de burse pentru moldoveni
  Veşti bune pentru români: Federaţia Rusă continuă să ofere burse de studiu
  Tagurile:
  elevi, Burse


  Știrile Zilei