20:09 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71

  MEN, anunț crucial pentru dascălii cu note sub 5 la titularizare

  © Sputnik / Александр Кряжев
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1826811

  Începutul anului școlar găsește unitățile de învățământ în situația de a nu avea, efectiv, pe cine să aducă la anumite clase, din pricina absenței personalului calificat.

  BUCUREȘTI, 28 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la primul clopoțel, însă situația din școlile și grădinițele României nu este cea mai fericită.

  Și aceasta nu doar din pricina faptului că lipsesc autorizațiile ISU sau încălzirea centralizată sau manualele, ci, mai ales, din cauza lipsei de personal.

  Ministerul Educației Naționale a trimis o adresă prin care dascălilor care nu au reușit să obțină nota minima la 5 la examenul de titularizare 2019 li se mai dă o șansă de intrare în sistem.

  ”Conform adresei MEN nr. 36740/27.08.2019, cadrele didactice calificate, care au participat la concursul național de titularizare, sesiunea iulie 2019 și care au obținut note sub 5 se pot înscrie la concursul județean și la disciplina la care au obținut notă sub 5”, se arată în documentul menționat

  Chiar dacă, la prima vedere, aceasta nu pare cea mai inspirată soluție, problema trece dincolo de aparențe. Motivul îl constituie faptul că oricând este de preferat un cadru didactic calificat unuia necalificat, fiind cunoscute cazurile de profesori foarte buni la clasă, dar slabi la teorie.

  Problema absenței personalului didactic calificat se regăsește în toate orașele mari ale României, Bucureștiul fiind cap de afiș.Top of Form  Știrile Zilei