23:18 27 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1678 0 0

  Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, susține că introducerea în sistem a profesorilor care au obținut note mai mici de cinci la titularizare este o bătaie de joc.

  BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Zilele trecute, Ministerul Educației Naționale a trimis o adresă prin care dascălilor care nu au reușit să obțină nota minimă cinci la examenul de titularizare 2019 li se dă o șansă de intrare în sistem.

  Sputnik a scris aici despre acest subiect.

  Liderul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, spune că este inadmisibil ca dascălii cu note sub 5 la titularizare să vină la catedră.

  ”Continuăm cu bătaia de joc. Sistemul nu are cum să se însănătoșească… cu astfel de decizii. Nu înțeleg de ce profesorii titulari sau suplinitori nu-și iau încă o normă?”, a scris Cristache

  Acesta susține că înțelege că existau niște riscuri dacă nu se lua această decizie, dar că este cazul să se termine cu toate aceste decizii halucinante.

  ”Cum naiba, tu, profesor, apari în fata unui elev… când nu ai luat nici măcar nota 5? Ești corigent… domnule profesor !”, a continuat sursa citată, făcând referire la o replică celebră din ”Filantropica”.

  Potrivit lui Cristache, această decizie este încă o bomboană pe coliva sistemului educațional și că această practică va continua până când… nu va mai rămâne nimic.

  Problema nu este, însă, așa simplă și nici nu poate fi judecată în alb și negru. Desigur, liderul FNAP are perfectă dreptate atunci când susține că profesorii care au obținut note mai mici de 5 la examenul de titularizare 2019 nu au ce căuta la catedră, dar aici apare o altă problemă. Și anume, absența cadrelor didactice calificate.

  Între un cadru didactic calificat, dar cu notă foarte mică, sub 5, la titularizare și un necalificat, ce nu are tangență cu sistemul, se alege răul cel mai mic.

  Din păcate, nu trăim într-o lume ideală, ci într-una în care sistemul de învățământ trăiește din cârpeli...

  Tagurile:
  Iulian Cristache


  Știrile Zilei