21:14 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  32012

  Artistul le cere tuturor partidelor politice parlamentare să creeze împreună o viziune și o reformă unitară a Educației.

  BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Cunoscutul artist și susținător al protestelor din Piața Victoriei, pentru justiție, Tudor Chirilă, s-a gândit să se reorienteze, așa că a ales să lupte de data aceasta pentru educație.

  Nu este pentru prima dată când artistul are mesaje în acest domeniu, ultimul fiind un atac la Ecaterina Andronescu în care lăuda Școala Finlandeză.

  De atunci, a trecut ceva timp, însă prima zi de școală i-a trezit inspirația lui Chirilă, care spune că nu vede nici un motiv de bucurie în acest fapt.

  ”Nu văd nici un motiv de bucurie că mii de elevi se înrolează într-un sistem învechit și neperformant în care copilul este pus pe ultimul loc după diverse interese care mai de care mai absurde. Sistemul în sine e absurd. Din păcate, lucrurile nu se pot schimba decât din două direcții: mentalitatea și voința politică. Cu politicieni iresponsabili e greu să generezi schimbare”, a scris Chirilă

  Acesta a adăugat că este de datoria sa să spere și cere asta și celorlalți. Este vorba despre un apel către clasa politică, o petiție online.

  În documentul menționat, se precizează că se așteaptă de la actorii politici să înțeleagă că educație este principala sursă de dezvoltare a unui popor și garantul identității lui.

  Chirilă spune că mingea este acum la membrii PSD, PNL, USR-PLUS, PRO România, PMP, UDMR și ALDE.

  ”Noi, semnatarii acestei petiții vă solicităm să susțineți, să elaborați și să semnați un acord politic (și nu de fațadă) pentru formularea unei viziuni unice și implementarea reformei educaționale inspirată de modele educaționale performante, altfel riscăm să devenim un popor fără identitate”, se arată în textul petiției intitulată ”Vă uniți pentru educație?”.

  Tematic

  Mircea Badea își bate joc de supărarea lui Tudor Chirilă – ”Fii de dreapta, ...oae!”
  Tudor Chirilă, atac mârșav la adresa Ecaterinei Andronescu
  Tudor Chirilă, ieșire nervoasă în timpul unui spectacol
  Ion Cristoiu își bate joc de Tudor Chirilă, deplânge ”umilința în care a ajuns”
  Gratis, de la maestru: Mircea Diaconu, lecție de atitudine pentru Tudor Chirilă
  Tagurile:
  Tudor Chirilă


  Știrile Zilei