20:28 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Centru de psihiatrie. Imagine simbol

  O învățătoare și-a ieșit din minți în clasă: clipe de coșmar pentru elevi!

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  3085 0 0

  Un cadru didactic de la o școală din comuna Santău, din Satu Mare este anchetat după ce a atacat cu spray lacrimogen doi școlari de clasa pregătitoare.

  BUCUREȘTI, 12 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Luminița F., în vârstă de 40 de ani, a câștigat recent concursul pentru postul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău cu nota 7. Numai că femeia a demonstrat că nota nu e suficientă pentru a fi și eficientă la clasă, așa că, la cel mai mic semn când a simțit că situația îi scapă din mâini, a apelat la metode extreme.

  Ieri, ar fi avut loc un incident, dascălul atacând cu spray lacrimogen doi elevi de la clasa pregătitoare, motivând că… ar fi fost agresată.

  Imediat după incident, elevii au fost duși la dispensarul medical din localitate, de unde au fost transferați la Spitalul din Tășnad, informează adevarul.ro.

  Femeia a fost reținută de procurori pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.

  Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Satu Mare a deschis o anchetă, imediat după producerea incidentului.
  Călin Durla, inspector școlar general spune că nu poate fi invocată legitima apărare în fața unor copii de șase ani și că, poate, situația ar mai fi fost de înțeles dacă erau liceeni.

  ”Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procurorul”, a punctat inspectorul școlar.

  Anchetatorii vor solicita în cazul profesoarei o contraexpertiză a avizelor medicale obținute de aceasta, fiindcă există suspiciuni că acele ștampile au fost date ”din pix” de către medici.

  Tematic

  Răsturnare de situație la Educație! Dăncilă, propunere nouă în locul lui Lixandru
  Ce se întâmplă cu reforma în educație? Anunțul premierului Dăncilă
  Chirilă „se reprofilează”? A dat protestele pe justiție pe… Educație
  Tagurile:
  Elevi, coșmar, Învățătoare


  Știrile Zilei