08:21 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Camelia Gavrilă

  La ce să se aștepte profesorii dacă Gavrilă devine ministru al Educației

  © Facebook / Rodica Rodean
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2901 0 0

  Camelia Gavrilă a explicat că propunerea venită din partea premierului Viorica Dăncilă e onorantă pentru ea și pentru școala ieșeană.

  BUCUREȘTI, 12 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Gavrilă și-a expus viziunea despre sistemul de educație din România și a subliniat că lucrurile care se pot rezolva acum în învățământ țin, mai degrabă, de predictibilitatea și consistența sistemului. În opinia sa, câteva aspecte trebuie corectate cu certitudine.

  Este vorba despre arhitectura curriculară, de planuri de învățământ pentru liceu, de continuarea demersurilor pentru manualele pentru clasa a opta și așa mai departe. Mai mult decât atât, se va pune accentul pe perspectiva profesorilor.

  Gavrilă a explicat că ea, înainte de ziduri și infrastructură, pune oamenii și conținuturile.

  ”M-aș gândi la ideea de a contura acel masterat didactic și mentoratul în contrapartidă, deci o pregătire mai temeinică din perspectiva pedagogică a profesorilor, o opțiune a lor pentru zona educațională și mai departe o ucenicie așa cum se purta totdeauna, (…) a învăța meserie poate un an în care să prinzi arta predării”, a declarat Gavrilă, potrivit edupedu.ro

  Reamintim că, ieri, premierul Viorica Dăncilă a propus-o pentru portofoliul de la Educație pe Camelia Gavrilă, fost președinte al Comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

  Sputnik a scris de dimineață despre anumite jocuri care se fac la ministerul Educației în legătură cu această nominalizare și cu fosta șefă a instituției, Ecaterina Andronescu.

  Tematic

  Chirilă „se reprofilează”? A dat protestele pe justiție pe… Educație
  E oficial! Nu se dau bani în plus: Ministerul Educației Naționale a făcut anunțul
  Jocurile de la Ministerul Educației. Legătura cu Ecaterina Andronescu
  Bac 2020: Ministerul Educației Naționale, lămuriri despre corectarea lucrărilor
  Tagurile:
  Ministerul Educației Naționale


  Știrile Zilei