17:24 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Vandalizare

  Elevi derbedei: au băgat spaima într-o țară întreagă. Profesorii, furioși

  © AFP 2019 / SERGEY SUPINSKI
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  699 0 0

  Cazul celor trei copii de 8, 9 și 10 ani care au vandalizat în doar trei ore școala din localitatea Clejani, județul Giurgiu, a înfuriat internauții care nu cred că se vor lua măsuri adecvate.

  BUCUREȘTI, 13 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Nimeni nu s-ar fi gândit în urmă cu două zile că, la sfârșitul orelor, cinci săli de clasă, dintre care 3 pentru învățământul primar și 2 pentru grădiniță, cancelaria, grupul sanitar și centrala termică vor fi distruse.

  Nu vă gândiți că s-a produs vreun cutremur sau cine știe ce grozăvie a naturii, ci totul este ”opera” unor elevi în vârstă de 8, 9 și 10 ani.

  Totul a pornit de la o jucărie ce se afla într-una din sălile de clasă. Copiii au intrat pe un geam deschis și au fost deranjați de jucăria care a început să cânte. Deși au încercat să o oprească, nu au reușit, motiv pentru care s-au înfuriat și au început să distrugă totul în jur. Copiii spun că așa au văzut ei într-un joc, pe internet, precizează adevarul.ro

  După ce au obosit, minorii au mers la grupul sanitar, unde au deteriorate instalația sanitară, iar doi dintre ei au început să facă duș.

  Așa au fost găsiți de femeia de serviciu a școlii care venise să facă curățenie.

  Unul dintre micuți a fugit dezbrăcat acasă, s-a îmbrăcat și a venit din nou la școală ca să vadă ce se întâmplă. El s-a urcat pe clădirea sălii de sport, unde a fost găsit de polițiști.

  Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu spun că a fost deschis un dosar de cercetare penală ”in rem” – vizează fapta – urmând ca primăria Clejani să stabilească valoarea bunurilor distruse de cei trei copii.

  Într-un grup de Facebook dedicat părinților și cadrelor didactice, reacțiile la această întâmplare au fost foarte puternice.

  ”Împotriva profesorilor s-ar fi luat cu vârf și îndesat, dar împotriva lor, nimic! Țara lui Papură Vouă!”, a scris un dascăl, în timp ce altul este de părere că elevii vor fi apărați de părinți, psihologi și de diverse organizații non guvernamentale care se ocupă cu protecția copilului

  Tematic

  Economistul șef al BNR, semnal de alarmă pentru elevi și profesori
  Bac 2019: hoție cu subiecte, elevi țepuiți. Cum a fost posibil totul
  Ședință de Guvern, de maximă importanță: se vor aproba banii pentru elevi?
  Tagurile:
  vandalizare, Profesori, Elevi


  Știrile Zilei