06:28 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va pichetează Ministerul Muncii

  Sindicaliștii din Educație cer eliminarea unor profesori. Află motivul

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1459 0 0

  Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ susțin că Educația nu înseamnă violență și condamnă comportamentul agresiv al cadrelor didactice.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Cazul învățătoarei din Satu Mare, care a atacat doi elevi de clasă pregătitoare cu un spray lacrimogen a avut, în final, parte, și de o reacție din partea reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

  Aceștia spun că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 160 de mii de angajați din sistemul de educație, dar că niciodată nu va fi tolerat comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al cadrelor didactice.

  Și aceasta fiindcă educația nu înseamnă violență, iar școala nu este un teren de luptă.

  Sindicaliștii sunt de părere că situația de la Satu Mare, în care o învățătoare a fost reţinută pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă, după ce a atacat, cu spray paralizant doi elevi care îi deranjau ora, arată, încă o dată, problemele mari cu care se confruntă sistemul de educație.

  ”Evaluările psihologice trebuie realizate periodic și într-un mod profesionist. (…) Considerăm că astfel de persoane nu ar trebui să lucreze în sistemul de învățământ, iar în cazul în care se întâmplă, să fie luate măsuri imediate, atât din partea conducerilor școlilor, dar și din partea organelor abilitate”, spun reprezentanții FSLI

  Simion Hăncescu, liderul FSLI, spune că gestul învățătoarei din Satu Mare nu are nici o justificare în fața unor copii de 6 și 7 ani, ci are legătură cu incapacitatea de a-și face meseria, ”iar, pentru acest motiv, cadrul didactic trebuie sancționat și chiar eliminat din sistemul de educație”.

  Este adevărat, a continuat sursa citată, că sunt și cazuri de dascăli agresați de elevi sau de părinții acestora, dar răspunsul în fața acestor situații nu îl reprezintă tot un comportament violent.

  Tematic

  Subiecte titularizare 2019 educatoare și învățătoare – bareme de corectare
  Învățătorul din Iași, terfelit – când unii părinți fac regulile în școală
  Învățători, asta este arma voastră secretă! Folosiți -o
  Un proiect de lege ”pune cruce” Educației. Învățătorii, cei mai afectați
  O învățătoare și-a ieșit din minți în clasă: clipe de coșmar pentru elevi!
  Trecutul o ajunge din urmă: informații șoc despre învățătoarea agresivă
  Tagurile:
  profesori, Învățământ, sindicate


  Știrile Zilei