01:27 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  647 0 0

  Marius Budăi susține că Pactul pentru bunăstare, propus de premierul Viorica Dăncilă, nu reprezintă o manevră electorală.

  BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Prin acest pact propus tuturor partidelor, semnatarii se angajează să nu promoveze măsuri de reducere a pensiilor și salariilor, dar nici de amânare a majorărilor viitoare prevăzute de actuala guvernare.

  Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că acest pact nu este, în nici un caz, o manevră electorală și a îndemnat românii să privească la ceea ce s-a întâmplat după data de 26 mai până în prezent.

  ”Am avut parte de tot felul de declarații iresponsabile precum că nu vom avea bani să plătim pensiile”, a punctat demnitarul

  Mai exact, Budăi a explicat că, după alegerile din 26 mai, au apărut declarații privind desființarea salariului minim, impozitarea IT-iștilor și a voucherelor de vacanță. De asemenea, alte declarații au vizat aplicarea legii pensiilor și concedieri ale bugetarilor.

  Ministrul a făcut o declarație extrem de interesantă despre toți bugetarii, afirmând că aceștia reprezintă coloana vertebrală într-un stat.

  „În cadrul acestui pact dorim să asigurăm bunăstarea românilor, nu vom tăia salarii și nu vom face concedieri inutile. Hai să nu le dăm în cap tinerilor întreprinzători, să nu-i panicăm pe cei cu IMM-uri, să le garantăm că cei care au cifra de afaceri de până într-un milion de euro vor plăti același impozit”, a declarat Budăi.

  Demnitarul a explicat că acestea sunt chestiuni pe care și le doresc nu doar cei din PSD, ci și liderii de sindicat care îi vor susține cu declarații.

  ”Vor ieși și cei din învățământ”, a completat sursa citată.

  Tagurile:
  Profesori

  Știrile Zilei