07:07 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Ultima oră: Iohannis, anunț despre noul ministru al Educației

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  241512

  Președintele României a vorbit, în cadrul conferinței de presă, despre decizia Curții Constituționale de astăzi – ce se întâmplă cu ministerele ”descoperite”.

  BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi, Curtea Constituțională a României a admis, parțial, sesizarea Guvernului referitoare la conflictul instituțional cu președintele.

  Decizia privind revocarea și numirea miniștrilor interimari urmează să fie luată de președintele Klaus Iohannis, potrivit propriei declarații, numai după publicarea motivării CCR.

  ”Chestiunile legate de numirile și revocările miniștrilor, care sunt menționate în materialul Curții Constituționale, sunt, de fapt, blocaje generate de refuzul doamnei prim-ministru de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere, acolo unde trebuia să meargă din capul locului”, a precizat Iohannis

  Șeful statului a explicat că decizia Curții Constituționale de astăzi va fi publicată, probabil, în perioada imediat următoare.

  Reamintim că, astăzi, Curtea Constituţională a României a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului şefului statului de revocare din funcţie a unor miniştri şi de desemnare a interimarilor.

  Tot astăzi, îi expiră mandatul de interimar la Educație lui Daniel Breaz, ministrul Culturii. Propunerea Vioricăi Dăncilă pentru șefia Ministerului Educației Naționale a fost Camelia Gavrilă, despre care Sputnik a scris aici și aici

  Oricine ar veni la Educație nu va reuși să rezolve problemele grave ale sistemului, cum ar fi, spre exemplu, problema acoperirii posturilor cu dascăli calificați sau abandonul școlar, deși acestea sunt numai două dintr-o gamă largă de situații fără rezolvare până acum.

  Tematic

  Incredibil! Adrian Năstase îl acuză pe Iohannis că i-a luat tema de campanie!
  Dăncilă șterge pe jos cu Iohannis și ceilalți adversari! Mutare excepțională!
  Fost ministru al Educației, atac la Iohannis. Acuzație halucinantă!
  Decizia CCR în conflictul dintre Guvern și Iohannis: Ce spune Toni Greblă
  Decizie CCR – Iohannis, obligat să se supună! Birchall, direct vizată!
  Uluitor: Iohannis, reacție batjocoritoare față de Curtea Constituțională!


  Știrile Zilei