18:51 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  4017 0 0

  Potrivit unei modificări a Legii Educației Naționale, adoptate de Senatul României, orele de educație fizică din învățământul primar vor putea fi predate și de către învățători, nu numai de profesorii de specialitate.

  BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Schimbări și nu prea pentru învățământul primar: așa se poate sintetiza modificarea adusă Legii Educației Naționale, prin care învățătorii mai pot preda o materie. Este vorba despre Educație fizică.

  De ce ”schimbări și nu prea”? Fiindcă, până acum ceva ani, aceste ore intrau în sarcina învățătorului de la clasă. În liceele pedagogice, elevii studiau metodica predării Educației fizice și făceau și practică pedagogică la această disciplină.

  ”În situația în care, la nivelul învățământului primar, orele de educație fizică nu pot fi predate de cadre didactice de specialitate, acestea sunt predate de către profesorii pentru învățământul primar”, se arată în articolul 263 modificat de senatori, potrivit hotnews.ro
  Președintele Comisiei de învățământ din Senat a explicat că predarea educației fizice de către învățători este mult mai indicată, fiindcă, de multe ori, această disciplină ajungea să fie predată de profesori necalificați.

  Precizăm că modificarea legii adoptate de senatori a fost trimisă spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

  Tagurile:
  învățător, legea educației


  Știrile Zilei