19:41 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Școală

  Spor de suprasolicitare neuropsihică în învățământ: modificări importante

  © Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titov
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  6546 0 0

  Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au prezentat demersul pe care l-au făcut pentru acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică și personalului didactic auxiliar.

  BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Mai mult de jumătate din totalul salariaților din învățământul preuniversitar este reprezentat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

  Reprezentanții FSLI au adresat o solicitare lui Solomon Adrian, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

  ”FSLI (…) vă adresează respectuos rugămintea ca, în calitate de Președinte al Comisiei care întocmește raportul privind Proiectul de lege pentru modificarea legii cadru nr. 153/28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – înregistrat la Camera Deputaților sub nr. PLX 312/2019, să adoptați un raport de aprobare a acestui proiect”, informează sindicaliștii. 

  Prin acest proiect se acordă sporul de suprasolicitare neuropsihică a personalului didactic auxiliar, categorie de personal didactic care, prin natura activității specifice lucrează nemijlocit cu elevii. Vorbim aici, în special, de funcțiile didactice auxiliare de laborant, pedagog școlar, secretare etc.

  Sindicaliștii atrag atenția că trebuie să fie avute în vedere efortul și condițiile în care își desfășoară activitatea personalul didactic auxiliar din unitățile și instituțiile de învățământ preuniversitar sunt la fel de solicitante ca și cele ale cadrelor didactice.

  În ceea ce privește efortul financiar pentru susținerea plății acestui spor este, în opinia reprezentanților FSLI, sustenabil.

  Sindicaliștii îi cer, pe această cale și având în vedere motivele expuse anterior președintelui Solomon Adrian, să susțină adoptarea acestui proiect de lege.

  Tagurile:
  Învățământ, Profesori


  Știrile Zilei