19:11 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  108013

  Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a anunțat că nu va fi prezentă la votarea moțiunii de cenzură, iar în privința trecerii la Pro România a dat un răspuns cu subînțeles: ”niciodată nu e bine să spui niciodată”

  BUCUREȘTI, 4 oct - Sputnik, Marius Holdean. Într-un interviu acordat RFI în această perioadă tensionată de dinaintea votării moțiunii de cenzură, Andronescu a dat câteva răspunsuri cel puțin interesante, cu trimitere la conflictul pe care îl are cu Viorica Dăncilă.

  Astfel, întrebată dacă ar tenta-o să plece la partidul lui Victor Ponta, Pro România, Andronescu a dat un răspuns elipitic:

  ”Sunt o persoană cu foarte multă constanță în comportament, dar niciodată nu e bine să spui niciodată. Încerc aici în partid să am un punct de vedere, pe care poate îl vor împărtăși și alții și să încercăm să readucem PSD-ul acolo unde el a fost cândva”, a spus senatorul PSD.

  Pe de altă parte, fostul ministru al Educației spune că moțiunea nu are șanse: ”Personal, nu acord foarte mari șanse acestei moțiuni. Pentru ziua de alaltăieri, ar fi trebuit să existe o mobilizare suficient de mare, încât să pot să vă spun altceva decât v-am spus. Or de la 194 de prezențe în sala de plen până la 233 distanța e foarte mare. Al doilea aspect: din experiența mea de parlamentar, v-aș spune că în general am constatat voturi mai puține decât semnături”, a arătat senatorul PSD.

  Mai mult, Andronescu spune că moțiunea de cenzură este superficială: ”Am citit moțiunea, este destul de superficială, m-aș fi așteptat să aibă un alt conținut, după discursurile pe care le-am auzit public, din păcate, moțiunea nu dovedește un conținut suficient de important, încât să poată fi convingător și pentru cei care n-ar avea pornirea să semneze moțiunea sau să o voteze”.

  Dar amânarea votării moțiunii de cenzură, conform cu dorințele opoziției, s-a datorat și parlamentarilor PSD care au lipsit din plen în momentul în care se vota ordinea de zi. Acum, Andronescu spune că absența ei nu a fost intenționată:

  ”Eu am introdus cardul în aparat. Nici prezența nu s-a înregistrat. N-am văzut, n-am fost atentă că acest aparat nu funcționează și când am realizat, atunci când efectiv am exercitat votul, deja m-am ridicat să spun că aparatul meu nu funcționează, era prea târziu (...). A fost un accident”.

  Că a fost ”accident”, în cazul unui parlamentar cu atâta experiență, e greu de crezut, mai ales că Andronescu spune deschis că nu va participa la votul asupra moțiunii de cenzură:

  ”Din păcate, nu voi fi la moțiune, pentru că este o delegație la o conferință a OECD-ului, m-am înscris de foarte multă vreme și mă duc acolo cu o intervenție, mi-e rușine să spun acum pardon, știți, nu mai vin”, s-a scuzat senatorul. Încă un ”accident” care arată că fostul ministru al Educației nu uită și nu iartă ofensa adusă de Viorica Dăncilă.

  Tagurile:
  Ecaterina Andronescu, Moțiune de cenzură


  Știrile Zilei