14:11 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Imagine simbol

  Copil în lacrimi, învățătoarea a demisionat. Reacția Inspectoratului Școlar

  © Sputnik / Kirill Braga
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  13801

  Oficialii din Educația ieșeană au finalizat raportul anchetei demarate la o școală din localitatea Dagâța, unde a fost un scandal monstru după ce un elev a fost pedepsit.

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Un copil rom din unitatea de învățământ Zece Prăjini a fost umilit de cadrul didactic, fiind pus în genunchi cu mâinile ridicate.

  Directorul școlii spune că părinții copilului nu au depus vreo plângere, ba, mai mult, s-au împăcat cu cadrul didactic.

  În schimb, Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a sesizat în urma reacțiilor apărute în mediul online și a trimis, ieri, o echipă în control la școala Zece Prăjini care aparține de școala Dagâța.

  Elena Motaș, responsabil pentru problemele romilor în cadrul Instituției Prefectului, spune că este o lecție de rasism ”și un abuz emoțional fără precedent”.

  În urma incidentului, învățătoarea și-a dat demisia.

  Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași spun că Motaș a folosit un limbaj total nepotrivit la adresa fostului cadru didactic suplinitor necalificat.

  ”Este regretabil faptul că în postarea sa, d-na Elena Motaș folosește în sens peiorativ termenul “vânzătoare” la adresa doamnei I.I., la fel cum în comentariile pe care le face mai apoi afirmă că “rezidurile vin la Zece Prajini”, referindu-se la cadrele didactice necalificate din școală sau afirmă că “acest reziduu uman rămânea la catedra”... Considerăm că aceste afirmații defăimătoare sunt extrem de grave, dar nu au fost sancționate de opinia publică sau de mass-media, cunoscut fiind că insultele în mediul online atrag răspunderea civilă sau penală, conform Legii nr. 506/2004”, se arată în raportul Inspectoratului Școlar Județean Iași. 

  Oficialii din educația ieșeană spun că este, de asemenea, regretabil faptul că realitatea a fost denaturată și prezentată pe rețelele de socializare astfel încât acum, în urma reacțiilor publice, la nivelul școlii, elevul în cauză este în pericol de a fi etichetat și stigmatizat, fiind, fără voia sa ori a familiei sale, în centrul unei situații intens mediatizate.

  Elevul va beneficia de consiliere psihopedagogică, astfel încât să poată fi evitate efectele nefaste pe termen lung.

  Tematic

  Profesoară: ”Nu sunt obligată să dau numărul meu de telefon părinților”
  Mesaj halucinant al ploieşteanului care şi-a înjunghiat fosta profesoară
  O profesoară de matematică a publicat rezolvarea subiectelor I și II
  Tagurile:
  Învățătoare, Copil


  Știrile Zilei