21:24 11 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.42
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.71
  Monica Cristina Anisie

  Va fi de acord Monica Anisie cu tăierea salariilor profesorilor? Răspuns ferm

  © Facebook / Monica Cristina Anisie
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  144710

  Candidatul propus de PNL pentru funcția de ministru al Educației a fost întrebat, ieri, la audierea în comisia de specialitate dacă va fi de acord cu eventuale reduceri de venituri pentru profesori.

  BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Deputatul social-democrat Laura Georgescu s-a referit la eventualele reduceri de venituri pentru cadrele didactice dacă acestea vor fi impuse de ministerul de Finanțe sau de Guvern.

  Monicăi Anisie i s-a cerut să răspundă prin da sau nu dacă va fi de acord cu aceste tăieri de venituri.

  ”Pot să răspund în mod direct. Exclus reduceri!”, a precizat Anisie

  Aceasta a explicat, ieri, în timpul audierilor, că are în vedere o serie de măsuri urgente care trebuie aplicate în sistemul de educație și a punctate că una dintre acestea este debirocratizarea sistemului.

  Din păcate, nu a explicat ce se va întâmpla cu numărul mare de comisii constituite, care vor rămâne, în cazul în care se va reduce numărul de hârtii pe care un profesor trebuie să le întocmească, fără obiectul muncii.

  Reamintim că Monica Anisie a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației și Cercetării. Vorbim despre 17 voturi pentru, 4 împotrivă și 6 abțineri.

  Avizul obținut este unul consultativ.  Știrile Zilei