20:16 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Ludovic Orban și Monica Anisie

  BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre testele grilă

  © Photo : Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (94)
  83510

  Ministrul Educației și Cercetării a explicat, în urmă cu scurt timp, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat premierul și vicepremierul României, ce se întâmplă cu examenele naționale.

  BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Se introduc sau nu subiecte de tip grilă la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat din acest an/ Iată întrebarea la care ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a dat un răspuns astăzi.

  ”Având în vedere că am criticat vehement măsura testelor grilă la examene – și gândiți-vă la teste grilă la Limba română – nici nu mă gândesc”, a declarat Monica Anisie

  Demnitarul a explicat că rămân modelele de subiecte care au fost publicate și că nu se iau decizii peste noapte, nu se schimbă regulile în timpul jocului.

  În ceea ce privește evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, Anisie a anunțat că decizia sa este de a digitaliza aceste evaluări, pentru a reduce birocrația.

  Anisie a reluat, astăzi, ideea debirocratizării sistemului de învățământ, susținând că accentul trebuie pus pe elev și pe munca la clasă, nu pe completarea inutilă de hârtii.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (94)
  Tagurile:
  Monica Anisie, teste, Evaluarea Naţională, BAC


  Știrile Zilei