12:00 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Participarea premierului Ludovic Orban la preluarea mandatului de ministru al muncii și protecției sociale de către Victoria Violeta Alexandru

  Zi crucială pentru dascăli: Orban, discuții cu ministrul Muncii și al Finanțelor

  © Photo : Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (86)
  231014

  Premierul va discuta, în cursul zilei de astăzi, cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și cu Violeta Alexandru, ministrul Muncii, despre salariul minim pe economie.

  BUCUREȘTI, 11 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Liberalii au o problemă cu păstrarea echilibrului dintre cheltuieli și încasări.

  În momentul în care au preluat conducerea Guvernului, reprezentanții Partidului Național Liberal au promis că nu vor tăia salariile și pensiile.

  Bugetul va avea de suportat în 2020 majorări salariale importante cât și majorarea la 1 septembrie a pensiilor cu 40%.

  Premierul a declarat săptămâna trecută că Executivul va crește salariul minim, însă vor trebui făcute analize serioase în acest caz, informează dcbusiness.ro

  În opinia lui Ludovic Orban, aceste analize trebuie făcute temeinic, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie.

  ”Sigur că vom creşte salariul minim, dar vom creşte salariul minim astfel încât să facem bine economiei, să generăm pe de-o parte şi un avantaj pentru cei care lucrează pe salariul minim să aibă o creştere de salariu minim, iar pe de altă parte să dăm un stimul mediului de afaceri şi în nici un caz să nu creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri", a spus Orban.

  Premierul a precizat că salariul din sistemul public nu va fi micșorat, dar a subliniat că sunt diferențe între salariul mediu din sectorul public și cel din sectorul privat.

  Rămâne de văzut în ce măsură vor fi influențate salariile cadrelor didactice atât din sectorul public, cât și din cel privat.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (86)
  Tagurile:
  Ludovic Orban, Profesori


  Știrile Zilei