17:43 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1432921

  Potrivit unui proiect de lege de modificare a Legii Educației Naționale, se introduc noi prevederi care interzic anumite activități în cadrul unităților de învățământ.

  BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Legea Educației Naționale nr. 1/2011 se modifică, potrivit unui proiect de lege în acest sens.

  Astfel, se introduc o serie de aspecte mult mai clare și mai dure care arată ce activități sunt cu desăvârșire interzise în unitățile de învățământ din România.

  Articolul 7, alin. 1 prevede, acum, că în unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios.

  În noua formă, articolul invocat cuprinde, la alin. 1, încă două activități interzise. Este vorba despre prozelitismul pe baza criteriului de sex și prozelitismul pe baza criteriului de gen.

  În cazul în care se încalcă aceste prevederi, sunt prevăzute sancțiuni. Astfel, se constituie contravenție încălcarea oricărei prevederi enumerată anterior și se sancționează cu amendă de la 10.000 la 50.000 de lei

  Această prevedere nu există la acest moment în formatul Legii Educației Naționale, el apărând în proiectul de modificare a LEN.

  Tagurile:
  Educație

  Știrile Zilei