10:26 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Monica Cristina Anisie

  Anisie nu glumește: pune în practică un proiect al Ecaterinei Andronescu

  © Photo : Facebook / Monica Cristina Anisie
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1235610

  Ministrul Educației și Cercetării a anunțat că proiectul privind debirocratizarea activității didactice, măsură pe care a anunțat-o încă din timpul audierilor din comisia de specialitate, va fi pus curând în dezbatere publică.

  BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a explicat că, în această săptămână, proiectul de debirocratizare a activității didactice va fi pus în dezbatere publică.

  Demnitarul a reamintit că acest mandat este dedicat elevilor și că în centrul preocupărilor sale va fi binele copilului. De asemenea, Anisie a subliniat că dorește și degrevarea profesorilor de componenta birocratică a activității.

  ”În acest scop, la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale va fi înfiinţată o comisie formată din cadre didactice şi reprezentanţi ai partenerilor sociali. Această comisie va analiza propunerile tuturor celor interesaţi de existenţa unui sistem de învăţământ performant", a afirmat ministrul într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari judeţeni şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului București, potrivit agerpres.ro.

  Sputnik a scris, însă, că problema ridicată de Anisie referitoare la debirocratizarea sistemului educațional nu este nouă, ea fiind, de altfel, și un obiectiv al mandatului Ecaterinei Andronescu.

  Tematic

  BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre testele grilă
  O vor regreta dascălii pe Andronescu? Ce vrea Anisie de la profesori
  Monica Anisie, ministrul Educației: ”Sunt și profesori care nu mai fac față”
  Tagurile:
  Proiect, Ecaterina Andronescu, Monica Anisie


  Știrile Zilei