07:34 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  317861

  Ministrul Educației și Cercetării a declarat că legea care micșorează cu 5 numărul de ore la gimnaziu și liceu va duce la realizarea unui nou plan-cadru.

  BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a anunțat că va merge, astăzi, la Institutul de Științe ale Educației, unde va discuta despre gândirea acestor noi planuri cadru.

  Facem precizarea că planurile cadru sunt documente prin care Ministerul Educației stabilește care sunt disciplinele pe care le fac elevii pe fiecare clasă în parte și câte ore pe săptămână studiază copiii materiile respective.

  Monica Anisie a precizat că noile planuri cadru trebuie să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui să aibă.

  ”Să știți că ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul cadru”, a punctat demnitarul, potrivit edupedu.ro

  În luna octombrie, Parlamentul a votat un proiect care scade numărul de ore la școală și liceu. Astfel, elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore pe săptămână față de 19-22 de ore în prezent, iar elevii de gimnaziu vor avea 25 de ore pe săptămână, față de 26-34 în prezent. Elevii de liceu vor avea 30 de ore pe săptămână.

  Tematic

  Monica Anisie, ministrul Educației: ”Sunt și profesori care nu mai fac față”
  O vor regreta dascălii pe Andronescu? Ce vrea Anisie de la profesori
  Anisie nu glumește: pune în practică un proiect al Ecaterinei Andronescu
  Pentru un mesaj ca al Monicăi Anisie, Andronescu ar fi fost arsă pe rug! Metaforic…
  Tagurile:
  catedră, Profesori, Monica Anisie

  Știrile Zilei