09:17 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Participarea premierului Ludovic Orban la preluarea mandatului de ministru al educației și cercetării de către Cristina Monica Anisie

  Ministrul Educației, despre reducerea catedrelor: Schimbă declarațiile?

  © Photo : Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  25820

  Monica Anisie a revenit asupra declarației făcută în urmă cu două zile potrivit căreia reprezentanții instituției pe care o conduce se gândesc la profesorii care vor rămâne fără catedre, după regândirea planurilor-cadru.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a declarat că legea care micșorează cu 5 numărul de ore la gimnaziu și liceu va duce la realizarea unui nou plan-cadru.

  În acest context, Monica Anisie a făcut o declarație îngrijorătoare pentru profesorii din România.

  ”Să știți că ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul cadru”, a punctat demnitarul.

  Sputnik a relatat aici despre această situație. 

  Ministrul Educației și Cercetării a revenit asupra declarației, nuanțând-o.

  Întrebată dacă micșorarea numărului de ore prevăzută de legea intrată în vigoare anul acesta înseamnă tăierea unor discipline, demnitarul susține că nu este neapărat acest lucru.

  ”Trebuie să punem în discuție publică modul în care va trebui să realizăm planurile cadru. Pentru că este stipulat acolo într-adevăr că trebuie să reducem numărul de ore, să vedem, prin consultare publică, repet, cum anume vom ajunge la acel rezultat pe care legea ni-l cere”, a declarat Monica Anisie.

  Mai mult, aceasta a explicat că nu trebuie neapărat să se renunțe la anumite discipline și că această predare-învățare poate fi regândită în sensul în care fiecare elev să stea cât mai puțin la școală și să aibă ghiozdanul mai ușor.

  Tagurile:
  MEN


  Știrile Zilei