13:07 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  17920

  Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a declarat că se gândește să modifice ponderea mediei din anii de gimnaziu din calculul mediei pentru admiterea la liceu.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Întrebată dacă se gândește să renunțe procentul de 20% reprezentând media claselor V-VIII pentru admiterea la liceu, Monica Anisie a precizat că va mai face o propunere.

  ”Cred că în cadrul consultării cu părinții și cu sindicatele s-a ajuns la ideea de a diminua de la 25 la 20%. Sincer, mai fac o propunere!”, a declarat ministrul Educației și Cercetării.  

  Ministrul se gândește la modificarea calculului mediei de admitere la liceu, dar rămâne de văzut ce schimbări vor apărea din momentul în care se pregătește să le aplice.

  Reamintim că media de admitere la liceu, pe baza căreia se face înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial se calculează drept medie ponderală între media la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a – contează în proporție de 80% - și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, ce contează în proporție de 20 de procente.

  Calculul medie de admitere se face astfel: 𝑀𝐴 = 0,2 × 𝐴𝐵 + 0,8 × 𝐸𝑁, unde MA reprezintă media de admitere, AB-media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN, media generală obținută la Evaluarea Națională de absolvenții clasei a VIII-a.

  Tagurile:
  Schimbări, MEN, Liceu, admitere


  Știrile Zilei