13:18 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  177320

  Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Cluj, a explicat că, în urma întâlnirii avute de sindicaliștii din învățământ cu ministrul Educației și Cercetării, s-au discutat aspecte cheie pentru cadrele didactice.

  BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Problema achitării la timp a salariilor în învățământ este una de interes major. Din acest motiv, ea a fost pusă pe tapet de reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar, la întâlnirea avută cu ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

  Sindicaliștii au primit asigurări că salariile în învățământ vor fi plătite la timp.

  ”Ne-a asigurat și pot să asigur și colegii că plata salariilor, care era o problemă, știți foarte bine, dacă nu era și sperăm să mai fie o rectificare bugetară până la sfârșitul anului fiindcă într-adevăr în unele județe s-a întârziat puțin cu plata salariilor”, a declarat Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Cluj, potrivit edupedu.ro

  Referitor la copiii cu vârste între 2 și 3 ani, pentru care unele grădinițe au hotărât să nu îi mai primească, deoarece nu sunt incluși în costul standard per elev, după o decizie a Guvernului, se pare că problema va fi rezolvată printr-o hotărâre de guvern.

  Sputnik scria,încă din luna octombrie, că există probleme legate de plata salariilor în România. La momentul de față, sunt județe din România unde profesorii încă nu și-au primit salariile.

  Tematic

  Mandatul Monicăi Anisie la Educație, misiune aproape imposibilă?
  Alegeri turul 2: ce vor sindicaliștii din Educație de la Dăncilă și Iohannis
  Anisie nu vrea 6% din PIB pentru Educație? ”Nu am ce să fac cu banii”
  Tagurile:
  Educație, Bani, Sindicate


  Știrile Zilei