01:53 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Klaus Iohannis

  Profesorii, vizați! Iohannis a promulgat decretul, e oficial!

  © Photo : Președintele României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  174020

  Decretul de promulgare a legii care reduce numărul de ora la școală și la liceu a fost astăzi de președintele României. Care sunt principalele schimbări.

  BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Elevii din învățământul primar vor avea, în medie, 20 de ore pe săptămână, cei de la gimnaziu – 25 de ore pe săptămână, iar liceenii – 30 de ore pe săptămână.

  Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 18 noiembrie 2019, ”decretul privind promulgarea legii pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 (PL –x 316/16.05.2018)”.

  Legea educației nr.1/2011 prevedea de la bun început 20 de ore pentru ciclul primar, 25 pentru gimnaziu și 30 pentru liceu.

  Printr-o Ordonanță de Urgență, Ecaterina Andronescu a modificat legea, trecând din lege în pixul ministrului decizia privitoare la numărul orelor, informează edupedu.ro.

  Parlamentul actual a repus articolul desființat de Andronescu pe locul inițial, după ce, timp de 6 ani, numărul de ore a căpătat proporții.

  Legea promulgată astăzi a fost respinsă în luna ianuarie a anului în curs de la promulgare de președintele Klaus Iohannis. Președintele a avertizat, atunci, că aplicarea acestei legi ar aduce un val de concedieri în sistemul de învățământ.

  Tematic

  Monica Anisie, ministrul Educației: ”Sunt și profesori care nu mai fac față”
  O vor regreta dascălii pe Andronescu? Ce vrea Anisie de la profesori
  Zeci de mii de profesori au răbufnit contra elevilor cu probleme de comportament!
  Tagurile:
  Decret, Klaus Iohannis, Profesori


  Știrile Zilei