01:11 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Monica Anisie

  Bac 2020: Monica Anisie, anunț important pentru liceeni

  © Photo : Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  44910

  Ministrul Educației și Cercetării a precizat că are în vedere ca în anul școlar 2020-2021 să pună problema schimbării modului în care are loc examenul de bacalaureat.

  BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie se gândește să modifice probele de competențe și proba scrisă la alegere a profilului, dar numai în urma unei consultări publice.

  În ceea ce privește examenul de bac 2020, demnitarul spune că nu se poate schimba nimic și că în 2016 a mai fost o consultare publică pe această temă.

  Mai mult, este prevăzut în lege modul în care se organizează bacalaureatul, iar pentru a face o modificare pe structura examenului trebuie făcută o modificare pe lege.

  În 2016, când a mai fost o consultare publică, au fost persoane care au spus că trebuie scoase probele de competențe sau să le păstreze, însă cu note, mai ales că ele erau cândva cu note și că acesta ar fi un mod de motivare a elevilor.

  Alții, în schimb, au spus că aceste probe de competențe nu sunt utile.

  Din acest motiv este nevoie să existe o consultare publică.

  ”Cred că voi deschide și acest front, pentru că mai este o problemă legată de bacalaureat, pe care mi-au semnalat-o și în e-mail-urile pe care le-am primit de la elevi. Este vorba de acea a treia probă scrisă, la alegere, în funcție de profil pentru liceele tehnologice, pentru liceele vocaționale. Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat”, a explicat Anisie, potrivit hotnews.ro. http://mobile.hotnews.ro/stire/23497529

  Demnitarul a explicat că va merge și pe această linie în anul școlar următor, pentru că, în 2019-2020 nu se mai poate face nici o modificare, iar Anisie nu este adepta modificărilor din timpul anului școlar pentru că și-a dorit mereu să contureze niște decizii pentru viitor.

  Tematic

  Un sindicalist rupe tăcerea: ce a discutat cu Anisie despre reducerea orelor
  Rezolvă ceva vizitele neașteptate ale Monicăi Anisie în școli?
  Bac 2020: Ministerul Educației Naționale, lămuriri despre corectarea lucrărilor
  Tagurile:
  Monica Anisie, Liceeni, BAC


  Știrile Zilei