17:11 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Profesor

  Profesorii, puși să decidă ce hârtii trebuie să dispară din școli

  © Sputnik / Александр Кряжев
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  724 0 0

  Astăzi, ”Comisia de tăiat hârtii” are prima întâlnire la sediul Ministerului Educației și Cercetării, iar doi participanți au lansat sondaje prin care le solicită dascălilor să spună ce documente cred că sunt inutile în învățământul preuniversitar.

  BUCUREȘTI, 21 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Unul dintre profesorii care au lansat un sondaj online este Mihai Mihăescu, profesor la Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” din Pitești. El este membru în grupul de lucru pentru debirocratizare constituit de Ministerul Educației și Cercetării.

  Motivul realizării sondajului îl reprezintă dorința de a strânge cât mai multe soluții de la colegii săi.

  Sondajul profesorului poate fi descărcat de aici

  Al doilea sondaj a fost lansat de Asociația Human Catalyst. Aceasta a anunțat că, împreună cu Fepal – Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România și Grupul Civic Părinții cer schimbare salută inițiativa lansată recent de către MEC și vin în sprijinul ”Comisiei de tăiat hârtii”, lansându-vă invitația de a propune acele documente pe care le considerați inutile, informează edupedu.ro

  Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat, încă de la preluarea mandatului său că are ca prioritate debirocratizarea învățământului, iar în urmă cu aproape o săptămână, demnitarul a anunțat că a înființat o comisie de tăiat hârtiile din Educație.

  Termenul până la care vor fi tăiate hârtiile este finalul acestui an școlar. Consultarea publică pentru problemele din sistem va începe în decembrie și se va termina la începutul semestrului al doilea.  Știrile Zilei