18:55 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Monica Anisie

  Monica Anisie, anunțul zilei: fiecare unitate de învățământ este vizată!

  © Photo : Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  164010

  Ministrul Educației și Cercetării a declarat că programele ”Școală după școală” și ”Masă în școli” vor fi corelate, urmând ca, pentru implementarea lor, să se facă un studiu.

  BUCUREȘTI, 21 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a declarat, în urmă cu scurt timp, că se dorește ca programul ”Școală după școală” să se realizeze în fiecare unitate de învățământ și că, pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv, se va face un studiu la nivelul instituției pe care o conduce.

  De asemenea, această dezvoltare va fi corelată și cu dezvoltarea programului ”Masă în școli”.

  ”Corelăm cele două programe”, a spus Anisie, prezentă la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, unde a participat la deschiderea unui congres internațional pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

  Demnitarul a precizat că, în acest moment, nu se poate vorbi despre reducerea numărului de ore în școli și licee, iar acest lucru va fi introdus după revizuirea planurilor-cadru.

  "Nu este vorba de o reducere a numerelor de ore acum. Pentru că există o lege şi legea trebuie aplicată”, a declarat ministrul Educației și Cercetării.

  Demnitarul a explicat că MEC, împreună cu toţi partenerii lor, vor iniţia dialogul pe tema revizuirii planurilor-cadru, pentru că altfel nu se poate şi nu se va lua nici o decizie din pix.

  Motivul îl reprezintă faptul că nu au voie să facă acest lucru fără o consultare prealabilă. Abia după ce vor realiza aceste noi planuri-cadru se va trece la realizarea programelor.

  ”Nu pot rămâne aceleași programe, când, de fapt, toţi părinţii şi copiii se plâng că este programa foarte încărcată", a afirmat ministrul Educaţiei.

  Tematic

  Rezolvă ceva vizitele neașteptate ale Monicăi Anisie în școli?
  Bac 2020: Monica Anisie, anunț important pentru liceeni
  Profesor, către Anisie: ”de ce și-a pierdut controlul nefericitul de profesor?”
  Tagurile:
  învățământ, școli românești, Monica Anisie


  Știrile Zilei