17:22 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Clădirea Ministerului Educației Naționale, București

  Minune liberală: au tăiat posturi, dar le-au ieșit mai multe. Cazul MEC

  CC BY-SA 3.0
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (85)
  85240

  Situație cel puțin interesantă la Ministerul Educației și Cercetării, acolo unde numărul de posturi a crescut cu 116, fiind vorba de o majorare cu 18 procente a organigramei.

  BUCUREȘTI, 22 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Creșterea numărului de posturi se vede în Hotărârea de Guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării. Aceasta a fost pusă în dezbatere joi seară.

  În guvernarea trecută, aveam două ministere: unul al Educației și unul al Cercetării.

  Cele două aveau împreună aproape 654 de posturi.

  Reamintim că, în luna octombrie 2019, înainte de formarea viitorului guvern PNL, Ludovic Orban, actualul premier, declara că ”prima și cea mai importantă măsură va fi refacerea capacităților administrative ale statului prin atragerea și promovarea în interiorul acestor instituții a oamenilor competenți”.

  ”Un guvern mult mai suplu, 15, maximum 16 ministere, reducerea numărului de structuri birocratice, oficii, agenții, autorități de toate felurile”, preciza premierul

  Actualul Minister al Educației și Cercetării are 770 de posturi potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern.

  De precizat că MEC ar urma să înglobeze și Autoritatea pentru învățământ dual, precum și Institutul de Științe ale Educației, informează edupedu.ro

  Sursa citată precizează că o posibilă explicație pentru numărul suplimentar de posturi l-ar putea constitui preluarea de la inspectoratele județene a 20 de posturi, cu tot cu oamenii care le ocupă. Vorbim despre posturi desprinse în 2017 din organigrama ministerului, din cadrul Organismului Intermediar pentru Programul Capital Uman – OI POCU.

  Aceste posturi au fost alocate în 2017 județelor Alba, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj și Timiș.

  Schema a fost redusă, însă, în privința demnitarilor. Astfel, din doi miniștri a rămas numai unul, în loc de 7 secretari de stat, noul minister va avea numai 4 și în loc de 2 secretari generali rămâne doar unul.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (85)
  Tagurile:
  Ministerul Educației


  Știrile Zilei