12:50 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Elevi la școală în timpul orelor

  Protest în fața școlii! Sute de părinți și elevi, adunați deja!

  © Sputnik / Павел Лисицын
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  217310

  Totul se întâmplă în comuna Șanț, din județul Bistrița-Năsăud, acolo unde oamenii sunt speriați că profesorul de sport, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi copii s-ar putea întoarce la catedră.

  BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație dificilă în comuna Șanț, din județul Bistrița-Năsăud. Părinții și elevii elevilor de la școala din localitate sunt efectiv  îngroziți că un dascăl care a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a lovit doi copii, ar putea reveni la catedră.

  Oamenii au decis să protesteze în curtea școlii. Vorbim despre aproximativ 200 de părinți și elevi care au ieșit în stradă și în curtea școlii să își exprime nemulțumirile.

  Părinții nu vor să îi permită accesul în școală profesorului de sport care s-a întors luni la ore, după ce a fost în concediu medical. La fața locului au venit și peste 30 de jandarmi și polițiști care să asigure ordinea, informează stiripesurse.ro

  În momentul în care a ajuns la școală, profesorul Vasile Maternick a fost huiduit. Conducerea unității de învățământ nu i-a permis accesul în școală fiindcă nu avea documentele medicale vizate de medicina muncii pe care să scrie ”apt”.

  Directorul școlii, Daniel Sasu, spune că profesorul a lucrat în mai multe părți și de fiecare dată a avut probleme.

  ”Pe 12 decembrie avem cu domnul profesor un proces pentru purtare abuzivă și distrugere de acte oficiale după ce a rupt catalogul”, a declarat directorul școlii generale din Șanț, Daniel Sasu.

  Profesorul Vasile Maternick a plecat după ce nu i s-a permis accesul în instituția de învățământ. El a spus presei că ar fi fost acuzat pe nedrept și a anunțat că se va întoarce la ore să își facă meseria.

  Pe de altă parte, părinții sunt deciși să protesteze în fiecare zi.

  Menționăm că profesorul a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce, în martie 2017, a lovit doi elevi, pe unul cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

  Din păcate, bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.

  Tematic

  Scandal monstru în Educație! E vorba de bani: părinții, nemulțumiți!
  Anisie nu vrea 6% din PIB pentru Educație? ”Nu am ce să fac cu banii”
  Creșterea salariilor profesorilor, impact direct asupra scumpirii serviciilor din Educație
  Alegeri turul 2: ce vor sindicaliștii din Educație de la Dăncilă și Iohannis
  Vișoianu, Coaliția pentru Educație: ”Există hârtii care nu sunt cerute de MEC”
  Tagurile:
  protest, Părinți, Elevi, Profesori


  Știrile Zilei