22:49 13 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.90
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1443 0 0

  Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ spun că apreciază receptivitatea ministrului Educației de a demara procedurile necesare pentru a fi rezolvată problema debirocratizării activității cadrelor didactice.

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Sindicaliștii din Educație speră ca din anul școlar viitor să nu mai existe problema birocratică.

  ”În data de 24 octombrie a.c., într-o discuție purtată cu actualul ministru al educației, doamna Monica Anisie, conducerea F.S.L.I. a atras atenția că una dintre cele mai așteptate măsuri pe care ar trebui să le ia viitorul ministru al educației este cea legată de reducerea birocrației din sistemul de învățământ preuniversitar, principalele persoane afectate de acest flagel fiind cadrele didactice”, informează FSLI pe pagina sa de Facebook

  Sindicaliștii susțin că dascălii sunt pur și simplu sufocați de tot felul de rapoarte, referate și alte hârtii pe care trebuie să le întocmească, fără ca acestea să aducă plus-valoare în activitatea la clasă, ba din contră li s-a redus timpul de pregătire profesională absolut necesară pentru creșterea performanței în activitatea cu elevii.

  Reprezentanții FSLI își pun speranța în actualul ministru, mai ales că vine din mediul preuniversitar și, deci, cunoaște realitățile sistemului.

  În opinia lor, o altă măsură care trebuie luată, la pachet cu cea legată de debirocratizare este cea care privește regândirea inspecției școlare.

  ”Inspectorii din M.E.C. sau din inspectoratele școlare când vor verifica modul cum se desfășoară actul didactic din unitățile inspectate nu trebuie să analizeze teancurile de hârtii înghesuite pe rafturile din cabinetele directorilor, ci trebuie să vadă care este activitatea efectivă la clasă”, mai precizează sindicaliștii.

  Reprezentanții FSLI au adăugat că au ferma convingere că în sistemul de învățământ din România sunt cadre didactice performante și au cerut MEC ca dascălii să fie lăsați să își arate valoarea fără să fie sufocați cu lucruri inutile.

  Tematic

  Inspectorii școlari generali, umiliți: ”Unii dintre dumneavoastră vă considerați Zei”
  Învățătoarele, în vizorul inspectorului școlar general: ”Multe fac asta”
  Inspector școlar, propunere pentru noul șef al MEN: salarizare diferențiată a profesorilor
  Un caz #FărăApărare la Suceava? Inspectoratul și școala se spală pe mâini?
  Inspectorii școlari, în vizorul ministrului Educației. Ce se întâmplă
  Fost inspector școlar general, dezvăluiri despre discuțiile din cancelarie
  Fostul inspector școlar general de București, mesaj pentru dascăli după demitere
  Angajată a inspectoratului școlar din Alexandria, tâlhărită, poliția, în alertă
  Copil în lacrimi, învățătoarea a demisionat. Reacția Inspectoratului Școlar
  Tagurile:
  Ministerul Educației, Inspectori școlari, Sindicate

  Știrile Zilei