16:27 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  193 0 0

  Florin Cîțu a dat explicații cu privire la rectificarea de peste 2 miliarde de lei de la Ministerul Educației și Cercetării, spunând că nici un minister nu are banii tăiați în această rectificare.

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Finanțelor a precizat că nu taie nimeni nimic de nicăieri și că, în privința rectificării de 2 miliarde de lei de la Ministerul Educației, este vorba despre un proiect care nu a fost semnat.

  ”Nu taie nimeni nici un ban, această propagandă cu tăierea trebuie să dispară din spațiul public. Nici un minister nu are bani tăiați în această rectificare”, a subliniat demnitarul la grupul Partidului Național Liberal din Parlament.

  Declarația vine după ce în proiectul de rectificare bugetară apar peste 2 milioane de lei cu minus în dreptul Ministerului Educației.

  Facem precizarea că suma pierdută de Educație este dublă față de cea tăiată la prima rectificare bugetară de Guvernul Dăncilă, iar, după noua rectificare, bugetul Educației a ajuns la 2,75 din Produsul Intern Brut, informează edupedu.ro

  Mai exact, Ministerul Educației pierde credite bugetare în valoare de 2.080 miliarde de lei, plus credite de angajament de 1,870 de miliarde de lei.

  Potrivit sursei citate, tăierea cea mai mare este făcută la Titlul X, Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, respectiv 1,7 miliarde credite de angajament și 1,97 miliarde credite bugetare.

  Tematic

  Vișoianu, Coaliția pentru Educație: ”Există hârtii care nu sunt cerute de MEC”
  Educatoarele, vizate! Trebuie să dea banii înapoi? Apel la ministrul Educației
  Inspecțiile școlare: ce propun sindicaliștii din Educație, discuții cu Anisie
  Rectificarea bugetară: Educația pierde bani, sunt tăiate 2 miliarde de lei
  Admitere liceu 2020: schimbare prin ordin al ministrului Educației
  Tagurile:
  Educație, Ministerul Finanțelor Publice

  Știrile Zilei

  • Grupul de Comunicare Strategică informează că, în ultimele 24 de ore, 1.231 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi alte 33 au murit, numărul total al deceselor ajungând la 4.435. Care este situaţia pe fiecare judeţ.

   55
  • Marea Britanie introduce noi măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, în contextul creşterii numărului de cazuri. Persoanele care încalcă regulile riscă o amendă uriaşă, de 10.000 de lire sterline.

   788
  • Город

   După un episod de vreme rece, meteorologii anunţă că, în următoarele zile, vremea se schimbă din nou. Astfel, vom avea parte iar de temperaturi de vară în ultima decadă a lunii septembrie. Unde va fi cel mai cald.

   167