19:06 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74

  Fost inspector școlar general: ”Toate acestea ne lipsesc în multe dintre școlile noastre”

  © Sputnik / Виталий Аньков
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  18410

  Liliana Romaniuc, președintele Asociației Române de Literație, susține că starea de bine a elevilor depinde și de starea de bine a cadrelor didactice, însă profesorii trebuie să aibă mare grijă atunci când se află în fața clasei.

  BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Cum poate fi implementată o transformare în sistemul de învățământ din România? Iată o întrebare la care a încercat să dea un răspuns pe pagina sa de Facebook fostul inspector școlar județean de Iași, Liliana Romaniuc.

  Om cu experiență didactică și nu numai, Liliana Romaniuc a sintetizat situația din unitățile de învățământ și a subliniat rolul determinant pe care îl are un cadru didactic.

  Aceasta susține că, dacă nu se pornește din școală, din clasă, cu fiecare profesor, va fi greu să implementăm o transformare a educației din România.

  ”Starea de bine a elevilor depinde și de starea de bine a profesorilor, dar nu e în regulă să-ți fie bine când nu faci ce trebuie cu elevii, spunând că ”măcar am încercat”. Nu, nu e vorba de încercare. Este despre cunoaștere profesională, standarde profesionale și morale și despre foarte multă învățare profesională. Toate acestea ne lipsesc în multe dintre școlile noastre”, a scris Romaniuc.

  Sursa citată a precizat că se poartă multe acum, cum ar fi starea de bine, mentalitatea deschisă, emoțiile, inteligența emoțională, mindfulness. Pe de altă parte, se poartă puțin esența procesului de învățare din școală – transformarea practicii de predare, cea care începe cu profesorii, cu fiecare în parte!

  Tematic

  Anisie nu vrea 6% din PIB pentru Educație? ”Nu am ce să fac cu banii”
  Ministrul Finanțelor, adevărul despre rectificarea de la Educație
  Sindicalist din Educație, adevărul despre salarii: când intră banii
  Vișoianu, Coaliția pentru Educație: ”Există hârtii care nu sunt cerute de MEC”
  Inspecțiile școlare: ce propun sindicaliștii din Educație, discuții cu Anisie
  Tagurile:
  școli românești, inspectoratul școlar


  Știrile Zilei