02:14 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Examen

  S-a adoptat, e oficial! Schimbări majore în Educație, toată lumea e vizată!

  © Sputnik / Александр Кряжев
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  321 0 0

  Mai multe proiecte de lege au fost adoptate tacit de Camera Deputaților, iar unele dintre acestea privesc sistemul de învățământ. Care sunt principalele schimbări ce vor avea loc.

  BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Școlarii din ciclul primar ar putea să primească tichete educaționale pentru plata serviciilor de tip afterschool.

  Mai mult, anul școlar 2020-2021 ar putea începe mai devreme.

  Ieri, Camera Deputaților a adoptat 14 inițiative legislative, dintre care mai multe proiecte se referă la modificarea Legii Educației Naționale.

  Printre inițiativele legislative adoptate tacit se numără și proiectul de lege inițiat de fostul ministru al Educației, senatorul PSD Liviu Marian Pop și care prevede ca anul școlar să înceapă în prima zi lucrătoare a lunii septembrie.

  De asemenea, un alt proiect care a trecut de Camera Deputaților este cel care prevede posibilitatea cadrelor didactice specializate pentru cultura romani de a accede la posturile de inspectori școlari, fără îndeplinirea condițiilor impuse pentru ocuparea acestor categorii de posturi, notează capital.ro

  Elevii din ciclul primar ar putea primi tichete educaționale în valoare de 400 de lei. Vorbim despre un proiect de lege inițiat de 26 deputați ai Partidului Național Liberal care se referă la emiterea de către Ministerul Educației a unor tichete pentru preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a, din învățământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul ”Școală după școală”.

  Proiectele urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

  Tematic

  Anisie nu vrea 6% din PIB pentru Educație? ”Nu am ce să fac cu banii”
  Vișoianu, Coaliția pentru Educație: ”Există hârtii care nu sunt cerute de MEC”
  Sindicalist din Educație, adevărul despre salarii: când intră banii
  Ministrul Finanțelor, adevărul despre rectificarea de la Educație
  Inspecțiile școlare: ce propun sindicaliștii din Educație, discuții cu Anisie
  Tagurile:
  Schimbări, Educație


  Știrile Zilei