14:04 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  6110

  Președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” susține că în această perioadă nu poate fi realizat un consens național, care să ofere șansele apariției unui pachet de legi privind sistemul de învățământ.

  BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” spune că nu a avut nici un reprezentant la dezbaterea ”Educația, încotro?” organizată de Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport.

  Informația privind participarea FSE apare în comunicatul Senatului României.

  Nistor spune că nu vede rostul contactării senatorului PSD Liviu Pop, întrucât sindicatul a reacționat la nivel instituțional.

  ”Atâta vreme cât noi am reacționat public printr-un comunicat, ce rost mai are să discut? Ce să mai discut cu domnul Pop? Așa cum domnia sa și-a permis să-mi transmită un mesaj prin presă, i-am răspuns tot prin presă. Și cu asta am încheiat subiectul! Este dezamăgitor comportamentul unui senator al României!”, a declarat Nistor pentru Sputnik.

  Reprezentanții FSE precizează, într-un comunicat de presă, că, potrivit acordului semnat cu Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, pachetul legislativ ar fi trebuit să fie gata încă din 31 martie 2019, însă ”nu a existat dorința din partea majorității parlamentare pentru ca acest document să  fie elaborat”.

  Nistor a amintit că  mai urmează două rânduri de alegeri și că orice discuție privind educația în plină campanie electorală este sensibilă și neproductivă.

  ”Acum nu e oportună discutarea unei inițiative legislative”, a punctat Marius Nistor.

  Sindicaliștii spun că li se pare cel puțin ciudată invitația făcută de Pop în condițiile în care, atunci când a fost modificat articolul 66 din Legea Educației, instituind un număr mediu de ore pe cicluri de învățământ, punctul de vedere al FSE nu a contat.

  ”Dacă participam astăzi (ieri – nota Georgiana Arsene) la dezbatere, am fi girat și actul normativ de modificare a articolului 66, care aduce deservicii atât cadrelor didactice, cât și elevilor și care nu a avut la bază niciun studiu de impact”, precizează reprezentanții FSE.

  Nistor a mai precizat, pentru Sputnik, că numai ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, este în măsură să propună inițierea unui pachet legislativ.

  Tematic

  Vișoianu, Coaliția pentru Educație: ”Există hârtii care nu sunt cerute de MEC”
  Ministrul Finanțelor, adevărul despre rectificarea de la Educație
  Inspecțiile școlare: ce propun sindicaliștii din Educație, discuții cu Anisie
  Tagurile:
  învățământ, inițiative, Sindicate


  Știrile Zilei