17:25 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Școală

  Învățătorii, vizați! Schimbări radicale, deputații au votat!

  © Sputnik / Александр Вильф
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2790 0 0

  Este vorba despre proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Liviu Pop care prevede înlocuirea calificativelor la clasele I-a și a II-a cu aprecieri privind nivelul de însușire a competențelor.

  BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. În ceea ce privește notarea la clasele a III-a și a IV-a, aici se vor folosi note de la 1 la 10.

  Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților. Inițiativa legislativă a fost adoptată tacit și se află, acum, la Senat, care este for decizional.

  Acest proiect modifică articolul 71 din Legea Educației Naționale și prevede că rezultatele evaluării se exprimă, la nivelul ciclului de achiziţii fundamentale - clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a - prin nivelul atins, referitor la gradul de însuşire a competenţelor, iar la nivelul claselor a III-a și a IV-a prin note de la 1 la 10.

  La ciclul gimnazial și în învățământul terțiar nonuniversitar, aceste rezultate se exprimă prin note de la 1 la 10 sau prin punctaje, în mod similar testelor internaționale, informează sparknews.ro

  Termenul de dezbatere și adoptare în plenul Camerei Deputaților a fost depășit, motiv pentru care proiectul a fost adoptat tacit.

  Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților dăduse un raport de respingere a proiectului. Printre motivele invocate se numără faptul că sistemul actual de notare și-a dovedit eficiența prin evaluarea obiectivă a elevilor, prin motivația crescută pentru învățare a elevilor cu rezultate medii și slabe, dar și prin transparența în apreciere.

  Schimbarea modului de notare la nivel macro va debusola elevii. Indicat ar fi să se aplice acest sistem în centre pilot, pentru a se vedea eficiența și apoi aplicat la nivelul întregii Românii.

  Tematic

  S-a adoptat, e oficial! Schimbări majore în Educație, toată lumea e vizată!
  Sindicalist din Educație, adevărul despre salarii: când intră banii
  Vișoianu, Coaliția pentru Educație: ”Există hârtii care nu sunt cerute de MEC”
  Inspecțiile școlare: ce propun sindicaliștii din Educație, discuții cu Anisie
  Ministrul Finanțelor, adevărul despre rectificarea de la Educație
  Tagurile:
  Învățământ, vot, Deputați, schimbări


  Știrile Zilei