15:26 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Monica Anisie

  Anisie a făcut anunțul, profesorii trebuie să se pronunțe în două săptămâni

  © Photo : Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  785321

  A fost lansată platforma www.debirocratizare.edu.ro, de Comisia de ”tăiat hârtii” a Ministerului Educației, de unde pot fi accesate informații privind propunerile, acțiunile și progresele făcute în alcătuirea raportului pentru debirocratizarea activității didactice.

  BUCUREȘTI, 2 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Anunțul privind lansarea acestei platforme a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

  “Iniţiativa ministerială de eliminare a documentelor care încarcă excesiv sarcinile cadrelor didactice a avut un ecou semnificativ în sistem. Potrivit principiului transparenţei decizionale, activitatea comisiei este deschisă, transparentă şi interactivă“, a declarat demnitarul, potrivit edu.ro

  Ministrul Educației și Cercetării invite toți partenerii educaționali și reprezentanții societății civile să își expună punctele de vedere, propunerile și așteptările referitoare la proiectul de debirocratizare, înscriindu-se pe platforma online.

  Propunerile şi opiniile pot fi trimise pe adresa info@debirocratizare.edu.ro până la data de 13 decembrie, când se va încheia perioada de consultare publică a proiectului.

  Potrivit edupedu.ro, în intervalul 14-20 decembrie 2019 se va elabora Raportul de propuneri de debirocratizare a activității didactice.

  Anisie a precizat că, începând cu semestrul al II-lea al anului școlar curent, se va începe implementarea măsurilor propuse de Grupul Operativ de „tăiat hârtii". Măsurile care nu necesită modificări legislative vor fi operate imediat, iar pentru celelalte se vor face demersurile necesare, a subliniat demnitarul.

  Tagurile:
  Monica Anisie


  Știrile Zilei