09:53 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  32910

  Dacian Cioloș susține că ministrul Educației ar trebui să fie din afara sistemului actual. Ce mesaj i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis.

  BUCUREȘTI, 6 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. În mandatul său, fostul premier Dacian Cioloș i-a avut ca miniștri ai Educației pe Adrian Curaj și pe Mircea Dumitru.

  În aceeași perioadă, Monica Anisie, actualul ministru al Educației, a ocupat funcția de secretar de stat pentru învățământul preuniversitar.

  Cioloș este de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora.

  ”Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanța în economia reală”, a scris Cioloș

  Fostul premier a subliniat că președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată și că este nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu doar de sumele alocate sistemului de educație. Mai mult decât atât, este nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor.

  ”Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice”, a concluzionat Dacian Cioloș.

  Reamintim că, în ultimele zile, o dată cu izbucnirea scandalului generat de publicarea rezultatelor testelor PISA, ministrul Monica Anisie a fost vehement contestat, după ce a făcut o serie de afirmații destul de nepotrivite.

  Sputnik a comentat acest subiect aici  Știrile Zilei