09:48 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  3178 0 0

  Ministrul Educației și Cercetării a precizat că a fost stabilit un plan de acțiune ca urmare a rezultatelor PISA 2018. Au fost incluse atât măsuri imediate, cât și de perspectivă.

  BUCUREȘTI, 6 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a explicat că PISA 2018 s-a desfășurat ca urmare a eforturilor pe care le-a depus în anul 2016, tocmai pentru că a fost și este conștientă de importanța acestor teste și, mai mult decât atât, pentru că ”nimeni altcineva nu își asumase ca România să intre în această evaluare”.

  ”De altfel, nici până la momentul actual niciun alt ministru nu și-a asumat inițierea Hotărârii de guvern privind PISA 2021!”, a scris ministrul Educației și Cercetării. 

  Potrivit planului de acțiune imediată și de perspectivă stabilit, luni, 9 decembrie 2019, împreună cu specialiștii și cercetătorii în științele educației, Anisie va realiza o analiză profundă a rezultatelor PISA 2018, analiză care va constitui baza pentru identificarea și adoptarea unor măsuri.

  În data de 16 decembrie 2019, adică tot luni, Anisie promite că va organiza o dezbatere la care, alături de specialiști, vor participa reprezentanți ai profesorilor, elevilor și ai societății civile.

  Demnitarul își dorește ca, până la finalul acestei luni, să existe un set de măsuri concrete cunoscute și asumate de toți actorii educaționali.

  ”#deciziilarece”, a scris Anisie în finalul mesajului de pe Facebook. 

  Tematic

  Inspecțiile școlare: ce propun sindicaliștii din Educație, discuții cu Anisie
  Adevărul despre Daniela Vișoianu, noul consilier al Monicăi Anisie
  Anisie a făcut anunțul, profesorii trebuie să se pronunțe în două săptămâni
  Monica Anisie, firescul nefirescului și rezultatele testelor PISA
  Tăierea orelor: ce spune Anisie, începe săptămâna viitoare, cel mai târziu
  Anisie, tot mai contestată! Un cunoscut politician cere schimbarea ministrului
  Tagurile:
  Premieră, Facebook, Mesaj, Monica Anisie


  Știrile Zilei