02:36 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  488220

  În opinia șefului Executivului, ar trebui crescută vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajați și a dat ca exemplu cadrele didactice, ce ar putea lucra până la 70 de ani.

  BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Ludovic Orban a făcut această declarație în contextul în care Guvernul a stârnit un nou val de nemulțumiri după ce a anunțat că dorește să interzică iar cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar.

  Profesor
  © Sputnik / Павел Комаров

  ”Sunt domenii de activitate în care angajații ar trebui să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare, de la 65 la 70 de ani, în medicină sau educație, de exemplu. Să decidă ei, adică să nu vină cu sistemul acesta să fie la mila unui director de școală să li se prelungească sau nu pe un an de zile dreptul de a profesa”, a explicat Orban

  Prin această declarație, premierul demonstrează că nu cunoaște cât de mare este gradul de uzură psihică și fizică atât în sistemul de educație, cât și în cel sanitar.

  De asemenea, este foarte posibil să fi făcut această declarație în contextul în care se pune problema ca dascălii să nu poată comasa pensia cu salariul și, astfel, să se elimine orice fel de discuții. Altfel spus, mărind vârsta de pensionare, practic se elimină problema ca profesorii sau medicii să mai fie în situația de a alege între pensie și salariu.

  Din păcate, asemenea idei hei rupiste nu vor aduce nici un beneficiu sistemului de învățământ sau de sănătate din România, dovedind același habarnism/amatorism de care au dat dovadă și guvernele anterioare în ceea ce privește aceste domenii de o importanță covârșitoare pentru țară.

  Tematic

  Fostul inspector școlar general de București, mesaj pentru dascăli după demitere
  Mâine, zi „de foc" pentru aproape 9000 de dascăli - educatoarele sunt majoritare
  Ministrul interimar al Educației, propunere șoc pentru dascăli. Vor lua foc!
  Părinții, către dascăli: ”Dacă nu aveți nimic de ascuns, haideți să jucăm corect”
  Anisie, ministrul propus la MEN, măsuri pentru dascăli. Una, din mandatul E. Andronescu
  Zi crucială pentru dascăli: Orban, discuții cu ministrul Muncii și al Finanțelor
  Tagurile:
  Ludovic Orban, Vârsta de pensionare, Dascăli


  Știrile Zilei