09:35 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (107)
  1279820

  Ieri, în plenul reunit al Parlamentului, Guvernul Orban și-a asumat răspunderea asupra proiectului de lege privind reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane.

  BUCUREȘTI, 13 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Ludovic Orban a explicat că motivul pentru care Executivul a decis să își asume răspunderea pe acest proiect de lege este acela că Ordonanța Guvernului numărul 51, care, teoretic a fost adoptată pentru a asigura punerea în practică a Regulamentului 1370, de fapt, a creat situații negative în domeniul transportului intrajudețean.

  Mai exact, s-a transformat din serviciu public de transport în serviciu comercial și s-a prelungit valabilitatea licențelor și, implicit, obligația de organizare a procedurilor competitive pentru acordarea licențelor pe traseele din cadrul transportului intrajudețean până în 2023.

  ”La ora actuală, să ştiţi că există copii care nu se duc la şcoală din cauza faptului că nu li se mai decontează naveta şcolară. De asemenea, sunt afectate şi alte categorii vulnerabile de populaţie datorită aplicării Ordonanţei de Urgenţă 51″, a explicat premierul Ludovic Orban, în plenul Parlamentului, potrivit sparknews.ro

  Această măsură ar putea face ca absenteismul școlar să cunoască o scădere, fapt care ar putea atrage, după sine, efecte beneficieze atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Este vorba despre faptul că școlarii ar putea să promoveze examenele naționale, iar cadrele didactice să își mențină normele didactice.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (107)
  Tagurile:
  Guvern, Profesori, elevi


  Știrile Zilei