02:29 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  61901

  Este vorba despre Claudiu Săftoiu, cel care a ocupat, până acum, pentru puțin timp, funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie.

  BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Claudiu Săftoiu va prelua funcția după ce mandatul Mariei Nistor la conducerea Editurii Didactice și Pedagogice s-a încheiat.

  ”Începând cu data de 18.12.2019, funcția de consilier comunicare la Cabinetul Ministrului Educației și Cercetării va fi preluată de domnul Bogdan Peter”, se arată în anunțul lui Claudiu Săftoiu către jurnaliști, informează evz.ro.

  În anul 2007, Claudiu Săftoiu a fost votat de Parlamentul României, ca director civil al Serviciului de Informații Externe – SIE.

  Întrebat, de Sputnik, ce îl recomanda în funcția de consilier al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, Săftoiu a explicat că experiența de jurnalist, de trainer pentru jurnaliști și comunicatori instituționali, de comentator și comunicator, prin sutele de apariții în mass-media, la televiziune și radio, precum și în presa scrisă, de-a lungul a peste 15 ani, ”reprezintă elemente de CV personal care au fost avute în vedere exclusiv și au prevalat, în ocuparea funcției de consilier comunicare”.

  ”În concluzie, nu există nici o legătură între funcția ocupată la Ministerul Educației și Cercetării și fosta mea funcție în domeniul securității naționale, ca director civil al SIE. Angajarea la Cabinetul ministrului a ținut cont exclusiv de experiența mea în domeniile jurnalismului și comunicării”, a transmis Claudiu Săftoiu. 

  Potrivit unor surse bine informate, numirea lui Săftoiu la EDP nu este singulară. Și aceasta pentru că Daniela Bogdan, prietena și fina Monicăi Anisie, ar fi președinte al Consiliului de Administrație al Editurii.

  Tematic

  Bugetul 2020: vești bune pentru Educație, se anunță creșteri mari
  Monica Anisie, mesaj pe Facebook: ”#deciziilarece”. Premieră în Educație
  S-a adoptat, e oficial! Schimbări majore în Educație, toată lumea e vizată!
  Tagurile:
  Edituri, director, Educație


  Știrile Zilei