16:34 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  646 0 0

  Declarația așteptată de mulți elevi a fost făcută de ministrul Educației și Cercetării, care a găsit cea mai bună soluție pentru elevi, considerând că rezultatele obținute la examenul de bac 2020 vor fi mai bune pe viitor.

  BUCUREȘTI, 26 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit ministrului Monica Anisie, fiecare elev în parte trebuie să aibă propria gândire și propriile texte literare despre opera respectivă.

  Examen
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  Demnitarul a precizat că face câteva mențiuni în calitate de profesor de limba română și nu de ministru, adăugând că niciodată nu a fost adepta comentariilor, ci și-a dorit mereu ca elevii săi să își dezvolte gândirea critică, iar aceștia să realizeze acele comentarii de text.

  ”Eu nici măcar nu le spun comentarii, pentru că vorbim despre o interpretare a unui text literar”, a declarat Monica Anisie

  În schimb, în calitate de ministru, Anisie a declarat că le va solicita colegilor săi să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze acele comentarii, ”dar răspunsul colegilor profesori de limba română va fi că trebuie să învețe pentru examenul de bacalaureat sau pentru evaluarea națională niște comentarii”.

  Mai mult, Monica Anisie spune că pentru evaluarea națională, elevii chiar nu trebuie să învețe niște comentarii, ci trebuie să realizeze pe un text la prima vedere o compunere și rolul profesorului la clasă este acela de a crea competența de a dezvolta o idee pe un text la prima vedere, iar, în ceea ce privește examenul de bacalaureat, la subiectul al III-lea este un reper important pe care trebuie să îl dezvolte. Mai exact, este vorba despre particularitățile de construcție a unui text.

  ”Ceea ce ne spune, de fapt, și rezultatul de la testarea PISA pe lectură putem aplica și pentru ceea ce se întâmplă în sistem astăzi la limba și literatura română, dar poate ne trage și un semnal de alarmă acest rezultat pentru construcția subiectelor pentru evaluările naționale”, a punctat Anisie.

  Demnitarul a mai adăugat că, poate, pentru anul viitor, modul în care sunt construite subiectele va fi mai bine gândit, corelat cu competențele pe care să le dezvolte copilul.

  Tematic

  Bac 2019 toamna: rezultate finale
  Rezultate la BAC 2019, sesiunea de toamnă, publicate de edu.ro
  Rezultate bac 2019 toamna: când se depun contestațiile
  Rezultate la BAC 2019, sesiunea de toamnă: Lista notelor pe județe
  Rezultate la BAC 2019, sesiunea de toamnă: câți au promovat
  Rezultate bac 2019 toamna, după contestații. Lista notelor pe județe
  Bac 2020: Ministerul Educației Naționale, lămuriri despre corectarea lucrărilor
  BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre testele grilă
  Bac 2020: Monica Anisie, anunț important pentru liceeni
  BAC 2020: schimbări importante, se reintroduce o materie de evaluare
  Tagurile:
  Ministerul Educației Naționale, Examen, 2020, BAC, Monica Anisie


  Știrile Zilei